Author Archives:

Mölkky MM-turnaus 2018

Mölkky-maailmanmestaruuskisat järjestettiin elokuussa 2018 Porissa!

Toteutin turnauksen visuaalisen ilmeen (ei logoa) ja kaksikieliset WordPress-sivut: www.molkky.com/wct sekä paljon markkinointimateriaalia, mutta turnauksen sisällön suunnitteli Mölkky MM-tiimi.

3-päiväiseen kansainväliseen turnaukseen osallistui n. 200 4-6 henkistä joukkuetta 14 eri maasta.

Markkinointimateriaalit sisälsivät mm.

 • julisteita ja flyereita
 • bannereita ja uutiskirjeiden kuvamateriaalia
 • Lomakegrafiikoita
 • kuvamateriaalia ja videoita someen
 • Mölkky Fest -iltatapahtuman visut ja materiaalit
 • turnausalueen opaskartan
 • MM-kahvi pakkauksen etiketin
 • MM-kassin

 

 

Tactic Publishing

Tactic Publishing on Tactic Games Oy:n kirjakustantamo Helsingissä.

Suunnittelin Publishingille visuaalisen ulkoasun ja messumateriaalit.

 • kirjanmerkkejä
 • rollup
 • kilpailun juliste
 • messuesite
 • katalogin kannet
 • Tulossa syksyllä -mainos
 • bannereita

 


 

Kimble SM-turnaus

Tactic Games Oy:n 50-vuotis -juhlavuoden kunniaksi järjestetty koko Suomen laajuinen Suomi pelaa Kimbleä -turnaus. Turnaus huipentui finaaliin, joka käytiin Porissa 23.9.2017. Mukana oli tuhansia pelaajia, 100 osakilpailupaikkaa ja 10 semifinaalipaikkaa, kouluja ja kirjastoja ympäri Suomea. Turnaus oli osa Suomi100 ohjelmistoa.

Suunnittelimme yhdessä työryhmän kanssa turnaukselle suuntaviivat, jonka jälkeen vastasin turnauksen toteutuksesta ja läpiviennistä.

Ohessa esimerkkejä eri osa-alueista: sisällönsuunnittelusta, graafisesta suunnittelusta sekä käytännön toteutuksesta.

 • wordpress-sivusto: Kimble.fi.
 • Turnauksen suunnittelu ja organisointi
 • Finaali, tapahtuman organisointi
 • turnaussäännöt
 • tapahtuman markkinointiviestintä ja uutiskirjeet
 • turnausjuliste, ilmoituspohja, bannereita, lehti-ilmoituksia, esitteitä
 • Musta Hevonen kilpailu

 

 

 

Lisää kuvia tapahtumasta täällä.


 

 

Kimble 50-vuotis -näyttely

Vuonna 2107 Kimble täytti 50 vuotta ja sen kunniaksi Porin pääkirjastolle pystytettiin Kimblenäyttely, jonka suunnittelin ja toteutin.

Näyttely sisälsi aikajanan, joka kuljetti Kimblen tarinaa läpi eri vuosikymmenten ja visualisoi samalla pelin kehityskaarta. Suunnittelin näyttelyyn lattiateippauksen, Kimble pelilaudan, jonka keskellä (Pop-O-Maticin tilalla) oli pelipöytä. Vitriineissä oli esillä Kimble-pelejä eri vuosikymmeniltä. Screenillä pyöri Kimblen mainosvideo ja tietokoneelta pääsi vierailemaan Kimble.fi-sivustolla.

Kimble-näyttely kiersi Porin kirjastolta, Kauppakeskus Puuvillan kautta Helsingin kirjamessuille.

Messuilta näyttely siirrettiin Lelumuseo Hevosenkenkään, Espooseen, jossa se oli esillä neljä kuukautta.

 

 

Poppi & Noppa

Kati Heljakan 2017 satumuotoon kirjoittaman yrityshistoriikin kuvitus ja taittotyö. Kati suunnitteli tarinan ja piirsi hahmot, minä loin visuaalisen maailman ja taitoin tarinan kirjaksi. Myös minipelit ja etulehtien kuosi ovat käsialaani. Kirjasta tehtiin kolme eri kieliversiota.

Tactic Play Club

Toteutimme yhteistyössä sisällönsuunnittelijan kanssa Tactic Play Club -kampanjan ja sivustot kolmeen maahan: Englanti, Ranska ja Hollanti.

 • Kampanja on päättynyt ja sivustot suljettu.

Klubeja on kaksi per maa, joista toinen on suunnattu perheille, joissa on pieniä lapsia ja toinen Party-peleistä kiinnostuneille.

Vastasin projektin toteutuksesta, graafisesta suunnittelusta, tuotekuvauksesta ja rakensin lisäksi kaikki kuusi WordPress-sivustoa, paitsi niiden pelivalitsimia.

Projektiin liittyy olennaisesti myös työskentely uutiskirjeiden ja sosiaalisen median kanssa.

Esimerkkejä tuotesivuista:

Green Toys – blogi

Greentoys on Tactic Gamesin maahantuoma lelulinja,jonka markkinointitoimenpiteenä suunnittelin ja toteutin Greentoys.fi blogin.

Rakensin sivuston WordPress-pohjaan, suunnittelin ja toteutin sen sisällön sekä tuotin kuva- ja tekstisisällön artikkeleihin (ei tuotetestit).

 

Blogi sisältää mm. tuotetestausartikkeleja sekä tuotetietoutta ja kilpailuja.

GT_bloggausGT_bloggaus2 GT_A4_juliste GT_nettisivu_näkymä

 

Green Toys saapuu Helsinkiin -kilpailu

Kilpailun ideointi ja konseptisuunnittelu, työn suunnittelu ja toteutus: video- ja valokuvaus, editointi sekä kilpailun läpiajo (WP-sivusto + some).

Kilpailun tarkoituksena oli lisätä uuden tuoteryhmän tunnettuvuutta pääkaupunkiseudulla. Ideoin konseptin, jossa jokainen tuote sijoitetaan sille ”luonnolliseen” ympäristöön eri puolilla Helsinkiä. Kilpailun ideana on yritettää tunnistaa näitä paikkoja. Tuotteet toimivat vihjeinä ja samalla ne jäävät paremmin mieleen sijoituspaikan luoman mielikuvan avulla.

 

 

Lelutehdas.fi

Lelutehdas on Tacticin oma lapsille suunnattu tuotelinja. Tein Lelutehtaan sivut WordPress-pohjaan: www.lelutehdas.fi ja toimin sen sisällöntuottajana.

 • Sivusto: suunnittelu, toteutus, ylläpito ja päivitykset
 • Sisällöntuotanto:
  • artikkelit
  • pelitestaukset
  • kilpailut
  • lomakkeet
  • puuhatehtävät
  • digijoulukalenteri
 • Uutiskirjeet
 • Sosiaalisen median sisällöntuotantoa: facebook.com/lelutehdas.fi

 

Lelutehdas_fi_uudetsivut_A4_1 Lelutehdas_fi_uudetsivut_A4_2

Mainoksia sosiaaliseen mediaan ja kaupan screenille:

tactic_hithemout tactic_movegg tactic_zombie_fightarena

Artikkeleita:

Älä lue tätä uutista!

Pelitestissä: iKNOW Junior

Pelitestissä: Cheese Please!

 

Yritysyhteistyö-pelit

Pilvi Oy:lle tuotteistamani yritysyhteistyö -peli: Yatzy (Roll D6) Graafinen suunnittelu ja tuotteistaminen.

 

 

Pienet Suuret Valinnat / Koukku, ammatinohjaus-peli (Roll D6). Graafinen suunnittelu ja tuotteistaminen (kannen ja korttien ammatteja kuvaavat kuvitukset: Susanna Alanne).

 

koukku  

Yhteisvastuu Yatzy (Tactic Games). Graafinen suunnittelu ja tuotteistaminen.

Roll D6 Oy – graafista suunnittelua

 

Rolld6 pelit

Työskentelin Roll D6 Oy:ssa vuosina 2012-15 graafisena suunnittelijana ja vastasin yrityksen peliportfoliosta eli yksittäisten pelien koko tuotantoketjusta aina kuvituksesta, graafiseen- sekä komponenttisuunnitteluun, sääntövihkojen taittoon ja lopulta painoyhteistyöhön saakka.

Peliportfolion lisäksi vastasin yrityksen visuaalisesta ilmeestä ja markkinointimateriaaleista. Suunnittelin mm. pelilogoja, ikoneja, bannereita, flyereita, käyntikortit, erilaisia esityksiä, julisteita ja valokuvasin tuotteet. Suunnittelin myös Roll D6-pelistudiolle paljon rekvisiittaa, kuten Roll D6-kuosin ja ovikyltin ohutmetallista. Studiolla järjestettiin pelien testaamiseen tarkoitettuja lautapelilauantai- tapahtumia.

Olimme mukana mm. näissä tapahtumissa:

 • Spiel (Essen)
 • Lautapelaamaan
 • Ropecon
 • Tracon

 

Yhteisvastuu – Siipiensuoja-heijastin

Yhteisvastuun kannatustuote: Siipiensuoja -heijastin.

Heijastin oli 2010 vuoden tuoteportfolion hittituote, joka myytiin hetkessä loppuun. Siipiensuoja-heijastimia myy: www.sacrum.fi.

siipiensuoja_pakkaus

Yhteisvastuulle suunnittelemani Arkienkeli-konsepti jäi pysyväksi osaksi keräyksen imagoa ja arkienkelin siivet koristivat muitakin suunnittelemiani keräyksen 60-vuotis juhlavuoden keräystuotteita.

 

Yhteisvastuu kynttilavyote

 

Yhteisvastuu – Minienkelit

Yhteisvastuun kannatustuote: Minienkelit – siirtotatuoinnit ja tarrapostikortit

Suunnittelin Yhteisvastuulle Maisterin lopputyönäni Arkienkeli-konseptin. Sen tiimoilta kuvitin lasten kannatustuotteisiin sopivat minienkeli-hahmot, joista painatettiin siirtotatuointeja (kuvassa myös Yhteisvastuu-tribaali-kuvio) ja tarrapostikortteja, joita on myynnissä täällä: Sacrum.fi

enkelikortit

 

 

Yhteisvastuu – Ötökkäketo-peli

Yhteisvastuun kannatustuote: Ötökkäketo, muisti- ja palapeli. Muistipelissä yritetään löytää kedolta kaksi samanlaista ötökkää ja hexagon-palapelissä oleellista on visuaalinen hahamottaminen, sillä palat sopivat yhteen miten päin vain, mutta kedon korret eivät. Peli muovitettiin (ei paikkausta).

Pelien ideointi, suunnittelu ja kuvitus + sääntölehtinen.

otokkaketo_muistipeli

 

VTT: Ecocity

On the way to Ecocity on Taideteollisen korkeakoulun Medialaboratorion projektityönä VTT:lle toteutettu animaatioprojekti, johon tein 2D -kuvituksia ja kompositointia.

ecocity_1 kalastus4 ecocity_3 ecocity_2

Breweco – teekone

 

Breweco on teeautomaatti ja Bremeco Pal Oy nimisen yrityksen tuotekehitysprojekti. Työskentelin projektissa teollisena muotoilijana ja graafisena suunnittelijana opintojeni ohella vuosina 2005-2007. Työryhmäämme kuului 4 henkilöä ja kyseessä oli startup.

Kehitimme kuumajuoma-automaatteja patentoidun keksinnön ympärille. Vastuualueitani oli laitteiden muotoilu, käytettävyyden ja tuotesarjan modulaarisuuden suunnittelu. Suunnittelin yritykselle myös graafisen ilmeen, nettisivut ja markkinointimateriaaleja.

Pauli – baristarobotti

Pauli on vuonna 2005 Taideteollisen korkeakoulun, Teknillisen korkeakoulun ja Robotiikkayhdistyksen yhteistyönä tekemä opiskelijaprojekti, jossa olin mukana muotoilijana. Pauli robottia oli suunnittelemassa, ohjelmoimassa ja rakentamassa 9 opiskelijan porukka. Lopputuloksena syntyi täysin toimiva kahvia itsenäisesti tarjoileva barista-robotti, joka esiintyi mm. Fazer-kahvilassa, Helsingissä. Saimme projektista Tuotekehitysklubin myöntämän stipendin.

Projekti oli tiimityötä, mutta vastasin muotoilija-kollegani kanssa konseptoinnista, visualisoimisesta, käytettävyydestä, muotoilusta ja projektin esillepanosta.